Вход | Регистрация

Язовир „Йовковци” - примамливо място за почивка и риболов

Язовир „Йовковци” - примамливо място за почивка и риболов
Язови "Йовковци"

Все повече великотърновци предпочитат да отмарят през отпуската си или събота и неделя не на морето, а по бреговете на някой язовир в региона. Особено когато сезонът за риболов е открит.

Такова приятно и удобно местенце е язовир "Йовковци", един от най-големите в страната, богат на различни видове риба. Във водите му плуват шаран, толстолоб, бяла риба, щука и др., което дава възможности за развитие на риболовен туризъм в последно време. В помощ е и добра туристическа инфраструктура до мястото.

Язовирът е подходящ както за ваканционни почивки близо до природата, така и за практикуване на водни моторни спортове. Там отиват и къмпингуващи, и отявлени рибари от близките на Велико Търново населени места и от по-далеч.

"Язовирът е близо, предлага добро съчетание между вода, риболов, планина и красиви местенца. Има и много къщи за гости, което е плюс. Прави се добър риболов, има хубави екземпляри, в ръкавите има кефал, каракуда, шаран, толстолоб за майстор-рибарите. Лови се и хищна риба като сом и костур. На мен ми харесва "Йовковци”, защото хвърляш въдицата, чакаш и така отмаряш, за разлика от реката, която е бърза и мести плувката”, посочва великотърновецът Велин Атанасов, който е любител-рибар и предпочита нединамичния улов.

С усмивка разказва, че на язовира всички са колеги, защото най-често задаваният въпрос от новопристигналия, избиращ къде да разпъне палатката си, е "Как е колега, кълве ли?”.

Отпочиващи, избрали водоема за къпмпингуване, също споделят, че има много приятни кътчета, за да разпънат палатките си под дебелата сянка на някое дърво, а след това да си направят и плаж. Единственото неудобство е липсата на течаща вода, но естествената среда, съчетана с прохладата на водата е идеалното място за тяхната почивка, която излиза и по-евтино от море.

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар